Axel médiaaxel.huextrem.hubudomagazin.huhegyem.hugo4Infos.husportime.hu21szamurájbankhirek.hu
Axel RSS

BLOG

KERESŐ

Magyar budo

Sportime

HÍRLEVÉL

Miért érdemes regisztrálni?
Kattints ide!

Fórum

Rendezés: csökkenő / növekvő

BOTRÁNY!!! A Tae-kyon nem létezik, minden csak kitaláció és blöff!!!

Feliratkozás a fórumra      

Aikidoka 2008-02-12 20:37:00  

Bocs: koreai harcművészet.

Aikidoka 2008-02-12 15:46:52  

sz332

Értem, tehát a "magyar tae-kyon" nem létezik.
A nemzetközi színen lévő ta-kyon pedig létezik.

Ezért gondolom úgy, hogy félrevezető az a cikk, azon kívül is, hogy a white-fölűek számára egybecseng a taekkyon-nal.

És ezért nem azt kellene írni, hogy "a tae-kyon nem létezik", mint stílus - hanem azt, hogy a "magyar tae-kyon nem létezik", mint egy japán harcművészet magyarországi hivatalos szervezete.

Nagyon nagy a különbség.

sz332 2008-02-12 09:22:57  

Aikidoka:

én úgy értelmeztem, hogy NEM LÉTEZIK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉG, minden csak kitaláció volt.

Létezik tae kyon, de ez nem az, amit magyarországon csináltak. Amit itt csináltak, az a tae kyon név alatt saját rendszer.

Nézd meg a kóreai tae kyon-osok mozgását (írják akárhogy) teljesen más, mint a magyar verzió, a technikák mások, a dobások mások, a ruha más, minden más.

outofcontrol 2008-02-12 03:03:45  

Úgylátszik, ez az acsarkodás magyar átok.. :)
Tudod, a németek miért tartanak előrébb mint mi?

Kint voltam tavaly a Vogalonga-n, Tengeri evezős verseny (30 km) Mikor eldördült a rajt ágyú, a magyarok szétspricceltek, mindegyik meg akarta nyerni. A németek egyben maradtak. A magyarok fele eltévedt, a németek mind időben beértek...

Sok az individualista magyar pöcs... Meg kellene már tanulni a közösséget előtérbe helyezni. És nem megosztani... farkok...

Aikidoka 2008-02-08 10:05:50  

Arra még kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a menzetközi színen lévő Tae-Kyon iskolákkal? A neten ugyanis fellelhetőek ezek, programokkal, mesterekel, stb (nem keverendő össze a Taekkyon vagy Taekkyunnal). És mintha nem reagálának ra, hogy idehaza kimondtjuk a stílus "nem-létezését". Vagy csak én nem értek valamit?

Aikidoka 2008-02-08 10:04:55  

Arra még kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a menzetközi színen lévő Tae-Kyon iskolákkal? A neten ugyanis fellelhetőek ezek, programokkal, mesterekel, stb (nem keverendő össze a Taekkyon vagy Taekkyunnal). És mintha nem reagálának ra, hogy idehaza kimondtjuk a stílus

Tokaido 2008-01-26 20:52:50  

Nem akarom elhinni!!!Éveken keresztül így megvezetni a saját tanítványait valakinek??!!??!!Milyen ember az ilyen?Nem véletlen, hogy nem azt kérdezem Milyen harcművész az ilyen?!!Mert az ilyen nem nevezheti magát harcművésznek!!!!Kiváncsi volnék hány embernek okozott most csalódást?Vajon hányan edzettek a keze és a felügyelete alatt???
Őrület hogy ez manapság működni tudott!
Osu

ninja 2008-01-25 14:35:55  

Persze aztán le kellene belőle vonni a terembérleti díjakat és egyéb kiadásokat is, mert azokat ugye felhasználták a tagok. Ha őt elítélnék, akkor Kenshinnek vajon mekkora bünti járna?

Aikidoka 2008-01-25 13:31:26  

Eddig az ilyen esetekben (Szabó; Baranyi) semmi sem történt - pedig a jogtalan haszonszerzés azért fenn állt a megtévesztés miatt. Ilyenkor csak akkor van következmény, ha feljelentés is van.

Például az évek alatt beszedett tagdíjat vissza lehetne követelni - ezt az teheti meg, aki bizonythatóan nem tudott róla, hogy nem egy valódi "világszervezet"-nek fizetett, hanem egy nem létező szervezetnek.

kamikaze 2008-01-25 13:23:09  

A kérdés csak az számomra mindig ilyen esetekben, mi lesz a következmény ? Illetve, hogy lesz-e ?
Az illetékes szervek közül tesz-e valaki valamit ? Vagy mindenki megvonja a vállát és megy tovább ?

ninja 2008-01-25 12:54:12  

Az eredeti cikk után a másik HM honlapon, ahol ez a hír elsőként jelent meg, oda van írva. Itt már a szerkesztők dolga főként hogy berakjanak egy megjegyzést.

Aikidoka 2008-01-25 09:14:05  

Egy dolgot tisztázni kell az elején:
A mindenki által ismert és elismert koreai harcművészet neve: Taekkyon.
Amiről itt szó van, az a Tae-Kyon.
Ez a cikk, a nyilvánvaló hasonlóság miatt alkalmas a megtévesztésre!
Újra egy olyan helyzet, amikor valaki nem vállalja fel, hogy saját stílust tanít (mint SZA, BGY, stb.), mert fél, hogy akkor üzleti alapon me, állja meg a helyét, vagy egyszerűen csak ő akar egy "híres stílus kihelyezett vezetőjévé" válni.
De a lényeg, hogy a cikk (helytelenül) nem tisztázza, hogy itt a Taekkyon-hoz való hasonlóság (bár nem a véletlen műve) nem az elismert stílus létezését vonja kétségbe!
Tehát most sokan JOGGAL várhatnak helyreigazításra.

Hozzászólás

Felhasználónév:     Jelszó:

Hozzászólásod szövege:

A NAP IDÉZETE

"A lélek éppúgy lehet beteg, mint a test. Csakhogy a lélek nem tűri oly bambán a szenvedést, mint a test; a test nem támogatja a lelket, mint ahogy a lélek támogatja a testet."
(Honoré de Balzac)

KORÁBBI IDÉZETEK

A NAP KÉPE

A nap képe

KÖNYVAJÁNLÓ

Könyvajánló
Ön szerint mi vár ránk 2010-ben?
Sok-sok új gyerek a dojókban.
A túlélésért folytatott küzdelem újabb menetei.
Még nem tudom, de bizakodok.
Nem számít. Test és lélek harmóniát találjon - ez a lényeg.